September 15, 2007

slik bør gode utviklere jobbe...


Slik jobber de beste utviklerne - digi.no
En god utvikler holder sin egen kode i hodet ... Det gjør det mulig å bearbeide programmet på en helt annen måte enn hvis man hele tiden er nødt til å skrive ned og lese gjennom koden.
....
[det tar] som regel en halvtime bare å komme inn i rett modus. Det er ikke mulig hvis man hele tiden blir forstyrret .... i et åpent landskap, er dette gjerne en praktisk umulighet.
....
utviklere gjør det best når de får sitte i fred og jobbe mange timer på rad, mens de hele tiden har programmet og alle dets detaljer i hodet. 12 timer er en passe arbeidsøkt, ifølge Graham. Han ser ikke noe galt i å strekke det helt til 36 timer, hvis det føles riktig for utvikleren.

- Hvis man ser på hvordan programvare blir utviklet i bedrifter, ser det nesten ut som om de med vilje prøver å gjøre alt feil
.... organisasjoner stort sett behandler individene som jobber for dem som utskiftbare deler, noe som fungerer bra for parallelliserte oppgaver, som å utkjempe kriger, men som på ingen måte fungerer når det er snakk om å komme opp med gode ideer.

- Det å ha ideer er ikke parallelliserbart, og det er det programmer i virkeligheten er: Ideer
....
Slik bør gode utviklere jobbe, ifølge Graham:
  1. Unngå forstyrrelser
  2. Jobb lange skift
  3. Bruk kortfattede programmeringsspråk
  4. Omskriv programmet mange ganger
  5. Skriv lesbar kildekode
  6. Jobb i små grupper
  7. Ikke la flere jobbe på den samme koden
  8. Start i det små

No comments: